Bestuur, beleid en visie

Bestuur

Voorzitter

Marc van der Velden

Secretaris

Noor Oosterkamp

Penningmeester

Bas Huising

Hoofd technische commissie

Hans van Doorn

Algemeen bestuurslid

Ben van Roosmalen

Ledenwerving en communicatie

Moniek Wijnen

Sponsoring

Andreea Mentrop-Ivan

Beleid

VC Bladel staat voor Volleybal Club Bladel, en is medio april 1976 opgericht door enkele fanatieke volleyballers en is uitgegroeid tot de grootste binnensport vereniging van Bladel met ongeveer 180 leden, verdeeld over mini’s, jeugd, senioren en recreanten.

Ons beleid voor de komende jaren:

  1. Promotie van de volleybalsport;
  2. De volleybalsport voor iedere inwoner van de gemeente Bladel toegankelijk maken, mede door de financiële drempel zo laag mogelijk te houden;
  3. Volleybalprestaties op een hoger niveau brengen binnen de financiële en sportieve mogelijkheden;
  4. Het verhogen van de sfeer binnen de vereniging;
  5. Het behoud van de eigen identiteit van VC Bladel;
  6. Extra aandacht voor onze mini’s en jeugd, zowel op organisatorisch als op technisch vlak;
  7. Extra aandacht aan de vaandelteams Heren 1 en Dames 1 om uitstraling van VC Bladel te bevorderen en om (minimaal) het huidige niveau te handhaven voor de talentvolle jeugd;
  8. Behoud en zo mogelijk uitbreiding van het (vrijwillig) bestuurlijk en technisch kader.

VC Bladel neemt met diverse teams deel aan de competitie van de Nevobo. De mini’s spelen maandelijks een minitoernooi met de spelvormen circulatie volleybal en minivolleybal. Daarnaast neemt 1 damesteam deel aan de recreanten trim competitie, welke competitie niet op zaterdag maar op een doordeweekse dag wordt gehouden. Tot slot telt VC Bladel nog een aantal dames en heren die aan géén enkele competitie deelneemt, maar die het leuk vinden om eenmaal per week met elkaar een partij volleybal te spelen: de recreanten.

VC Bladel maakt voor haar wedstrijden en trainingen gebruik van diverse locaties.

Nieuwe leden kunnen zich via deze pagina aanmelden of na een viertal proeftrainingen meedraaien.

Visie

VC Bladel heeft al sinds jaar en dag een slogan: “Waar sfeer en sportiviteit samenkomen”. Om hier concreet invulling aan te geven en het niet bij een loze kreet te laten, hoort hier een visie bij:

VC Bladel streeft er naar om volleybal, met al haar facetten, in de breedte aan te bieden voor de inwoners van de gemeente Bladel en omstreken.

Daarbij is het uitgangspunt dat goede omstandigheden worden gecreëerd, zodat iedereen op zijn eigen niveau kan volleyballen, omdat dan het plezier in volleybal het hoogst is.

Naarmate teams in een hogere klasse uitkomen zullen prestatie en passie meer centraal dienen te staan dan voor de teams die in een lagere klasse hun sport beoefenen. Het bestuur is verantwoordelijk voor het scheppen van de eerder genoemde goede omstandigheden. VC Bladel wil een positieve bijdrage leveren aan het promoten van de volleybalsport. Respect voor elkaar, voor de tegenstander en voor de scheidsrechter zijn vanzelfsprekend. Het is belangrijk dat de club aandacht besteedt aan de informele, sociale aspecten in een veilige sportomgeving waarbij gezelligheid en prestatie in balans dienen te zijn.

Indien sfeer en sportiviteit samenkomen, dan wordt er een cultuur gecreëerd waar leden zich thuis voelen en zich in willen zetten voor de club.

Statuten en reglementen

Scroll naar boven