In memoriam Cor Antonis

In Clubnieuws

Op woensdag 1 mei 2019 hebben wij met droefheid vernomen dat Cor Antonis is overleden; notabene op zijn favoriete avond waarop hij met volle teugen kon genieten van het spelletje volleybal.

Cor hebben wij leren kennen als iemand die zich met volle overtuiging inzette voor de club en lid was sinds 14 september 1982. In die periode heeft hij diverse functies vervuld:

• Lid van de Technische Commissie
  • Bestuurslid
  • Voorzitter
  • Penningmeester
  • Scheidsrechter
  • Vaste coach van VC Bladel tijdens de Wieleravond 6 daagse en niet te vergeten:
  • Medeoprichter van het befaamde jaarlijkse Beachvolleybal toernooi op de Markt in Bladel

Zijn binding met de club was zo groot dat hij dit niet kon loslaten. Zelfs niet als zijn gezondheid te wensen overliet.

Na een heupoperatie enkele jaren geleden ging iedereen er vanuit dat hij zou stoppen. Alles was in gereedheid gebracht voor zijn afscheid na de laatste wedstrijd voor zijn operatie. De geplande huldiging als erelid tijdens het afsluitingsfeest van het seizoen kon ternauwernood ingetrokken worden. Cor ging namelijk door…

Loslaten ging niet. Zelfs niet in de aanloop naar de diagnose die gepaard ging met pijn, was hij trouw aanwezig om zijn team aan te moedigen.

Loslaten ging niet. Zelfs niet tijdens zijn strijd tegen de ziekte in het ziekenhuis. Vanuit zijn bed administreerde hij de inschrijvingen van de Beach en was hij bezig met de poule indelingen.

Loslaten ging niet. Hij wilde alles meemaken van de Beach. Dus werd een webcam op de Markt geïnstalleerd zodat hij vanuit thuis alles in de gaten kon houden en van afstand sturing kon geven. Ben, je leunt nu wel erg lang op die kliko; zou je niet aan het werk gaan?!

Kortom redenen genoeg om Cor te huldigen tijdens het 40 jarig jubileum feest van de club. Echter hij was een grote afwezige. Zijn toestand stelde hem niet in staat om bij de huldiging aanwezig te zijn. Het bestuur heeft toen een bezoek gebracht in het ziekenhuis om hem erelid te maken in het bijzijn van zijn vrouw Gon en zijn kinderen. Het bezoek gaf ons een tweeledig gevoel. Een ongemakkelijk gevoel. Het huldigen van een erelid moest een feestelijke aangelegenheid zijn, te midden van zijn geliefde club, maar het voelde als een afscheid.

Hij had dit jaar nog zo graag het 25 jarig jubileumfeest van de Beach willen meemaken. Helaas heeft hij los moeten laten.

Wij, als club, zullen Cor gaan missen en laat hiermee en lege plek achter. Cor bedankt!

Het bestuur.