Spelregelcafé

In Clubnieuws

Tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) van dit seizoen heeft VC Bladel aangegeven het belangrijk te vinden dat er voldoende spelregelkennis is bij spelers. Daarnaast hebben we meer gekwalificeerde scheidsrechters nodig binnen de vereniging. Ongeveer de helft van de leden heeft nog geen spelregelbewijs en is hierdoor niet inzetbaar als scheidsrechter. Hierdoor zijn we afhankelijk van een vaste kern scheidsrechters en willen we de ‘last’ voor huidige scheidsrechters verminderen.

Wij verwachten daarom dat de spelregeltoets, die de Nevobo aanbiedt, met succes wordt afgerond. Je staat er niet alleen voor, want wij organiseren een spelregelcafé waarin we er samen met andere spelers voor zorgen dat je deze spelregeltoets in één avond behaald en daarvoor een certificaat ontvangt. Onder leiding van ervaren scheidsrechters binnen de vereniging, zorgen we ervoor dat jij volledig op de hoogte bent van alle spelregels en de toepassing daarvan.

Na het behalen van het spelregelbewijs mag jij (jeugd)wedstrijden gaan fluiten en weet je hoe het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) werkt.

We zien je graag op deze avond:
Donderdag 21 november 2019 van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in het X Sportcafé.

Hoe ziet het programma eruit?
– Introductie
– Uitleg en gebruik Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)
– (Vernieuwde) spelregels
– Oefentoetsen
– Eindtoets
– Afsluiting

Wat moet jij nu nog doen?
– Uiterlijk op zondag 17 november bevestigen dat je er bij bent door te reageren op deze mail. Je ontvangt van mij dan de benodigde documenten voor het spelregelcafé en meer informatie over de onderwerpen die besproken worden.
– Ervoor zorgen dat je een Nevobo-account hebt of deze aangemaakt hebt vóór het spelregelcafé. Je kunt een Nevobo-account aanmaken via https://login.nevobo.nl/registreren. Je hebt enkel je Nevobo-relatiecode nodig (deze vind je op je spelerskaart).
– Een tablet of laptop meenemen naar het spelregelcafé. Een tablet wordt aangeraden.

Ik hoop op veel enthousiasme en interesse. Het is uiteindelijk een unieke kans om gezamenlijk en onder begeleiding de spelregeltoets te behalen. Daarnaast is het nuttig voor jezelf, je team en je vereniging. Ten slotte krijg je bij het behalen van je spelregelbewijs een presentje van de vereniging.

Heb je al een spelregelbewijs, maar wil je er toch graag bij zijn i.v.m. de (vernieuwde) spelregels en het DWF? Meld je dan aan via sc@vcbladel.nl en ik laat je weten of er nog plekken beschikbaar zijn.

Met sportieve groet,

Thom Spooren