Fysiotherapie

Fysiocenter Bladel is een jonge praktijk, opgericht op 1 september 2011 door Ronald Dirkx. Sindsdien is de praktijk snel uitgegroeid tot een praktijk met zes medewerkers. We zijn gevestigd in hetzelfde gebouw als Fitcenter Bladel. De praktijk heeft een eigen ingang aan de andere zijde van het gebouw, gelegen aan de Mastbos 2. De praktijk beschikt over een eigen balie, wachtruimte, vier ruime behandelruimten en een oefenzaal van ruim 60m2 op de begane grond. Naast dit kan nog steeds gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van de sportschool. Zeker voor langdurige revalidatie trajecten waarbij naar sporthervatting wordt toegewerkt kan dit een goede aanvulling zijn. Hierdoor kan aan iedereen optimale zorg geleverd worden, van jong tot oud, van recreatief sporter tot topsporter. Graag introduceren we, voor degene die ons nog niet kennen, onze therapeuten en hun specialisaties.

De eigenaar Ronald Dirkx is algemeen fysiotherapeut, master manueel therapeut, MSU echografist en heeft als aandachtsgebied schouderklachten. Ruud van der Horst is algemeen fysiotherapeut. Hij volgt momenteel de opleiding tot master sportfysiotherapeut in Utrecht en heeft als aandachtsgebieden sportrevalidatie van enkel- en knieklachten, orthopedische revalidatie en dry needling. Matthijs Reedijk is algemeen fysiotherapeut, master manueel therapeut, MSU echografist en heeft als aandachtsgebieden schouderklachten en actieve revalidatie.

Lisanne Wilting is algemeen fysiotherapeute en heeft daarnaast de Sporthogeschool in Tilburg afgerond. Haar aandachtsgebied is actieve revalidatie. Maartje van de Ackerveken – Panjoel is ook algemeen fysiotherapeute en heeft diverse bijscholing gevolgd in de actieve revalidatie van schouder en knie en specialiseert zich momenteel in de lymfedrainage. Anky van de Wiel heeft zichzelf na de opleiding tot algemeen fysiotherapeute gespecialiseerd in de ouderen zorg en is geriatrie fysiotherapeute.

In verband met onze interesse en specifieke bijscholing in sportfysiotherapie en sportrevalidatie zijn we samenwerkingsverbanden aangaan met sportclubs uit de regio. Om die reden ook het contact met VC Bladel. We vinden dat de sporters in de regio zorg op maat mogen verwachten en hieraan ontbreekt het nogal eens. Niet alle sportblessures hoeven door de sportfysiotherapeut en/ of manueeltherapeut behandeld te worden. Soms is het stellen van een ‘diagnose’ al genoeg om met wat adviezen de sporter te helpen. Daarnaast werken we samen en hebben verschillende contacten en met (sport)artsen, specialisten en sportmasseurs.

Onze doelstelling is om mede een coördinatie functie te vervullen waarin de zorg opgesplitst wordt in:
1. Sportfysio- manueel therapeutische zorg;
2. Adviezen naar sporter en/of trainer;
3. Zorg door (sport) masseur;
4. Specialistisch onderzoek in het ziekenhuis door sportarts/ orthopedisch chirurg.
Hierin is de sportfysiotherapeut en/ of manueeltherapeut steeds meer de coördinator geworden door de directe toegankelijkheid die er is voor de fysiotherapie sinds 2006.

Sportspreekuur (op afspraak)

Er wordt wekelijks een sportspreek(half)uur gehouden op maandagavond tussen 18.30-19.30 en op de dinsdagavond tussen 18.30-19.00. Het spreekuur is zowel voor acute klachten als voor chronische klachten. De tijden kunnen veranderen. Up-to-date tijden staan altijd op de website. Sporters kunnen in dit uur een vrijblijvende afspraak maken, welke ongeveer 10-15 minuten zal duren, mede afhankelijke van het aantal afspraken die avond. Tijdens het sportspreekuur wordt een diagnose gesteld en de ernst van de blessure ingeschat. Daarna wordt gekeken welke zorg bij de desbetreffende blessure noodzakelijk is. Het spreekuur is vrijblijvend, er zijn voor de leden van VC Bladel dus geen kosten aan verbonden. Er vindt echter geen behandeling plaats. Wanneer besloten wordt toch een sportfysio-manueel therapeutische behandeling te starten zal het screeningstarief in rekening worden gebracht. Dit is om administratieve redenen de beste keuze dan. Dit gebeurd uiteraard altijd in goed overleg.

Mobeefit mobiliteitstest

Een betrekkelijk nieuw concept in de fysiotherapie en sport is het meten van de mobiliteit met de Mobeefit mobiliteitsmeter. Met de geavanceerde Mobeefit technologie kunnen we de mobiliteit van het lichaam in kaart brengen. We maken mobiliteit meetbaar. Zo kunnen we de mobiliteit in de nek, schouders, lage rug, heupen, voeten meten. Daarnaast is er per sport ook nog een specifiek testprotocol ontwikkeld. De klant krijgt na de test meteen het resultaat op papier mee, inclusief een oefenprogramma om de gevonden beperkingen aan te pakken, een advies op maat.

Performance testen

Naast het hebben van voldoende mobiliteit in het lichaam is een goede spiercontrole van groot belang bij het uitoefenen van uw sport. Middels ons performance testprogramma kunnen wij als fysiotherapeut snel en vakkundig de ‘verbeterpunten’ bij uw spelers ontdekken. Tijdens deze testen komen de verzwakte spiergroepen of spierketens, de ‘Weak Links’ , in beeld. Met deze nieuwe kennis kunnen we vervolgens een oefenprogramma op maat samenstellen, waarmee de speler meteen aan de slag kan.

Aanbieding in 2016

Ter kennismaking met dit nieuwe concept bieden we voor de leden van VC Bladel deze testen aan tegen scherpe prijs.

De aanbieding voor een individuele mobiliteitstest en performance test voor de leden van VC Bladel: €10,00 incl. BTW (normaal €17,50) per test.
Bij aanmelding voor deze testen dient u wel te vermelden bij welke sportclub u lid bent om te kunnen profiteren van deze aanbieding.

Meer informatie over deze testen vind u op onze website: https://www.fysiocenterbladel.nl/onze-diensten/sport-preventie/overzicht-sport-preventie/

Vergoeding via zorgverzekeraar

Wanneer besloten wordt te starten met sportfysio-manueel therapeutische behandeling, zal er gedeclareerd worden aan de zorgverzekeraar van de desbetreffende sporter. Hierin is het van belang dat spelers in november-december jaarlijks goed hun polisvoorwaarden bekijken. Een goede verzekering voor fysiotherapie is voor elke sporter aan te raden. De meeste sporters hebben namelijk maar een minimale verzekering, of zelfs géén.

Collectiviteitskorting leden

Wanneer de vergoeding van de zorgverzekeraar op is, bieden we voor de leden van VC Bladel, met betrekking tot sportblessures een collectiviteitskorting aan. Dit houdt in dat ze bij ons voor €20,- behandeld kunnen worden, indien het eerste deel van het traject ook bij ons gedaan is. Dit is dus alleen wanneer vergoeding via de zorgverzekeraar niet meer mogelijk is. De rekening zal dan ook particulier gefactureerd worden aan de desbetreffende speler. Vergoeding door de club kan dan in overleg met de sporter besproken worden.

Deze collectiviteitskorting gaat pas in vanaf de 9e behandeling. Mensen die slecht of niet verzekerd zijn zullen dan ook pas vanaf de 10e behandeling van deze korting gebruik kunnen maken.

Goede communicatie

Aan goede communicatie van de sportfysio-manueel therapeut naar de sportclub en/of (hoofd)trainer ontbreekt het vaak. Wanneer hier interesse is kunnen we samen en communicatieplan maken, zodat er duidelijkheid is over de fitheid van de sporters.

De sporter blijft natuurlijk altijd de keuze houden door wie hij/zij behandeld wil worden.

Bovenstaande geldt voor alle leden van VC Bladel, dus zowel de junioren als senioren. Voor verdere informatie over Fysiocenter Bladel kan gekeken worden op de website www.fysiocenterbladel.nl.

Met sportieve groet,

Team Fysiocenter Bladel,
Ronald Dirkx – Ruud van der Horst – Matthijs Reedijk – Lisanne Wilting – Anky van de Wiel – Maartje van der Ackerveken-Panjoel

Scroll naar boven