Toegankelijkheid

Volleybalclub Bladel wil graag een vereniging zijn voor alle mensen.

Hoe is het gesteld met de toegankelijkheid van VC Bladel voor mensen met een lichamelijke beperking?

Bij toegankelijkheid denk je vaak eerst aan de fysieke toegankelijkheid (deuren, drempels, trappen, en dergelijke) van de sportaccommodatie. Voor wedstrijden en trainingen kan VC Bladel sinds 2014 beschikken over de nieuwe gemeentelijke sporthal X-Sport. Bij het ontwerp van dit moderne gebouw is veel aandacht gegeven aan de toegankelijkheid.

Naast fysieke toegankelijkheid is ook toegankelijkheid van informatie belangrijk, en vooral welke activiteiten binnen de vereniging georganiseerd worden voor mensen met een beperking of chronisch zieken.

Volleybal is een erg technische sport, waarbij veel gevraagd van de deelnemer zowel fysiek als ook motorisch. Daarmee is volleybal misschien niet de eerste sport waar je aan denkt wanneer je een beperking hebt. Toch zijn er wel degelijk mogelijkheden!

Binnen de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) is er veel aandacht voor zitvolleybal. Zitvolleybal is een prima alternatief voor iedereen die niet staand kan volleyballen, maar ook volleyballers al dan niet met blessuregevoelige knieën of enkels kunnen overstappen naar deze fantastische volleybalvariant. Ga het een keer proberen en sta verbaasd over de snelheid, dynamiek en technische gelijkenis met het staand volleybal en ondervind de spierpijn na een zitvolleybaltraining. Landelijk zijn er op dit moment 26 verenigingen die zitvolleybal aanbieden. Meer informatie hierover is te vinden op www.volleybal.nl.

Binnen VC Bladel wordt momenteel nog geen zitvolleybal aangeboden. Toch vinden wij het belangrijk om te onderzoeken of daar voldoende belangstelling voor is.

Lijkt het je leuk om zitvolleybal te beoefenen bij VC Bladel? Stuur dan vrijblijvend een bericht naar voorzitter@vcbladel.nl.

Scroll naar boven