Dames 1 – Hajraa DS3 24-11-2018

Bladel – 24 november 2018.
Door Isabelle van Overdijk

De nummers 4 en 5 op de ranglijst, met een gelijk aantal punten, ontmoetten elkaar in sporthal X-sport te Bladel.

De eerste set ging gelijk op, over en weer waren scorende ballen maar er werden ook fouten gemaakt. Gelukkig kon VC Bladel desondanks de focus houden, door een sterke blokverdediging en goede geplaatste ballen, liepen ze uit naar 16-12. Deze voorsprong hebben ze de hele set niet meer afgegeven. De eerste set werd afgesloten met een prachtige eindrally van de dames van Bladel,
25-20.

Door de goede servicedruk van VC Bladel liepen de dames in de tweede set al gauw uit naar 11-6. Helaas werd dit opgevolgd door een onrustige fase bij de Bladelse dames, met name door een matige pass. Hajraa kwam terug tot de stand van 11-10. De time-out van trainer/coach Teppy van Sambeeck bracht weer rust en met grote inzet en hard werken kon Bladel zich herpakken. Bladel bleef druk zetten, mede door de servicedruk van de ingewisselde Lieke van de Corput. Set 2 werd gewonnen met 25-16.

VC Bladel bleef het eerste deel van de derde set met een marge van vijf punten ruim in het jasje zitten. Hajraa DS 3 kon niet langszij komen. Tijd voor een dubbele wisseL, Noor Oosterkamp en Jessie van der Sanden bij een setstand van 17-11. Hajraa liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en kon helaas vele punten inlopen. Een spannend einde van deze set volgde, met een teleurstellende uitslag, 23-25 voor Hajraa.

Dit onnodige setverlies lieten de dames van Bladel niet zomaar over zich heen gaan en begonnen zeer sterk aan set vier. Binnen no-time stond VC Bladel met 9-1 voor. Deze stand was perfect voor wederom de dubbele wissel. Hajraa had de kans om in te lopen, maar dit was gelukkig van korte duur. De vierde set werd gewonnen met 25-14.
3 – 1, een prima resultaat!

De volgende wedstrijd staat gepland in Riethoven op zaterdag 1 december om 16.00 u,
VC Riethoven DS 1 – VC Bladel DS 1.