Dames 1 – Hands Up DS3 08-12-2018

Berlicum – 8 december 2018.
Door Susan Mariën

Zaterdag 8 december stond voor dames 1 van VC. Bladel de wedstrijd in Berlicum tegen Hands up DS 3 op het programma. Het doel van de wedstrijd: lekker vrijuit spelen, enthousiasme uitstralen en daarmee een goed spel neerzetten.

Set 1 werd vol overtuiging gestart door de dames van VC Bladel. De pass lag goed waardoor Chantal van der Velden haar setups zorgvuldig neer kon leggen bij de aanvalsters. Malou van Gorp en Karen van Gompel maakten hier graag gebruik van en zochten goed de hoeken op. Ieder punt werd gevierd, de set werd uiteindelijk binnengesleept met 13 – 25.

De tweede set werd begonnen door de dames van VC bladel met dezelfde instelling en werd vrijwel een kopie van de eerste set. Met een strakke servicereeks van Lenne van Gompel en het killerblock van mid-aanvalster Lieke van den Corput hadden de dames uit Berlicum geen antwoord. Set 2 werd binnengesleept met een prachtscore van 11 – 25.

Set 3 startte coach/trainer Teppy van Sambeeck met een andere opstelling. Er ontstond wat onrust bij de dames van VC Bladel. De passes lagen slordiger en er werd minder goed gecommuniceerd. Er werd hard gewerkt om een achterstand van 5 punten in te halen. Door een drietal reddingsacties van Isabelle van Overdijk in het achterveld leek het vertrouwen terug te komen en werd de set alsnog gewonnen met een spannende eindstand van 24-26.

In set 4 lieten de dames van VC Bladel zich regelmatig verschalken en liepen zij vanaf het begin van de set achter de feiten aan. De spirit en het enthousiasme waarmee in set 1 en 2 werd gespeeld was in set 4 aanzienlijk minder. De set werd helaas verloren met 25 – 21.

De volgende wedstrijd van VC Bladel DS1 wordt gespeeld op zaterdag 22 december in Bladel tegen koploper Skunk DS 1. Aanvang wedstrijd: 14:30.