Dames 1 – Ledub DS 3 26-01-2019

Budel – 26 januari 2019.
Door Lieke van den Corput

Ondanks het winterse weer had VC Bladel DS1 zin in de wedstrijd tegen Ledub DS 3. Vol goede moed vertrokken ze richting Budel.

De eerste set gaf vanaf het begin een voelbare strijd weer tussen twee gelijkwaardige teams. VC Bladel werkte erg hard voor elk punt en er werden lange rally’s gespeeld. Ondanks de geweldige passes van libero Lenne van Gompel werd deze set verloren met 18-25.

Ook in de tweede set was Ledub te sterk voor VC Bladel. Ondanks een mooi killerblock van Malou van Gorp en Laura Vermaas en de pancake van Karen van Gompel moesten we de set toch afgeven. De set werd nipt verloren met 22-25.

In de derde set barstte de strijd weer los. Er werd heel hard gewerkt door VC Bladel. Ook maakte Chantal van der Velden mooie reddingsacties. Dit mocht helaas niet baten en de set werd verloren met 19-25.

In de laatste set wilde we toch laten zien dat we niet voor niks naar Budel waren gekomen. Set-upper Noor Oosterkamp maakte goede oplossingen door set-up te geven op de drie meter. Helaas kwam Ledub sterk terug en werd het steeds spannender. Tijdens het matchpoint van Ledub maakte Karen van Gompel een geweldig punt door de bal in de mid-mid te leggen. Dit was echter niet genoeg en deze set werd verloren met 24-26.

De volgende wedstrijd van VC Bladel DS1 wordt gespeeld op zaterdag 2 februari in Bladel tegen ODI DS2.