Dames 1 – ODI DS2 02-02-2019

Bladel – 2 februari 2019.
Door Susan Mariën

Afgelopen zaterdag 2 februari speelde de dames van VC Bladel tegen ODI d2 in Bladel.
De eerste set opende de dames van Bladel goed en startten, mede door een goede servicereeks van Chantal van de Velden, met een 6-0 voorsprong. ODI kwam met een sterke servicereeks weer in de buurt van Bladel. Door een aantal punten voor ODI, via Bladels blok, werd de eerste set helaas verloren met een stand van 22-25.

De tweede set werd weer goed gestart. Karen van Gompel en Isabelle van Overdijk wisten de bal direct op de grond te krijgen door hem op de mid-mid positie te prikken. Er was een mooie voorsprong voor de dames van Bladel, deze wisten zij vast te houden en de set werd gewonnen door Bladel met een stand van 25-22.

De derde set ging wat moeizamer van start, er werden aan de kant van Bladel meer persoonlijke fouten gemaakt en dat zagen de dames van ODI, ze knokte zich langs Bladel heen. Aan het einde van de set knokten de dames van Bladel zich weer terug in de wedstrijd, helaas wordt de set nipt verloren met als eindstand 24-26.

Met een 1-2 stand in sets was het alles of niets voor de dames van Bladel. Er werd met frisse moed opnieuw van start gegaan. Mede door een aantal mooie aanvalsballen van Lieke van de Corput klom Bladel puntje voor puntje dichter naar de 25. De set werd overtuigend gewonnen met een stand van 25-19.

Dan op naar de vijfde set. Er wordt voor ieder punt hard gewerkt en gevochten door de dames van Bladel. Helaas blijkt ODI in de vijfde set iets sterker. Een teleurstelling bij de dames met 2-3 verlies, maar des te meer gedrevenheid om de volgende wedstrijd weer te winnen.
De volgende wedstrijd zal plaats vinden op zaterdag 9 februari om 16:30 in Veghel tegen Skunk dames 2.