Dames 1 – ODI DS2 27-10-2018

Bladel – 27 oktober 2018.
Door Jessie van der Sanden

Vol goede moed vertrok VC Bladel Dames 1 naar ODI, altijd weer een geduchte tegenstander. Dit was voor de dames een extra stimulans om de druk goed op te voeren. Het resultaat was een overtuigende 3-1 overwinning voor de dames van Bladel.

Vanaf minuut 1 van de eerste set lieten de dames van Bladel 1 al meteen zien wat ze in huis hadden. ODI bood goed weerstand, maar kon niet op tegen de werklust en de goede teamspirit van VC Bladel. De beloning was een setstand van 19-25 in het voordeel van Bladel.

Het goede teamwork van Bladel zette zich voort in de tweede set. De individuele kwaliteiten van de speelsters van de dames van Bladel 1 kwamen hierdoor goed tot hun recht. Toch wist ODI ons goed scherp te houden doordat zij ook scorend goed bezig waren. De goede service reeks van Lenne van Gompel aan het einde van de set, maakten dat Bladel wederom de winst binnen haalden met 24-26.

De dames van Bladel gingen tijdens de derde set steeds meer met een overwinnaars instelling spelen en ODI had hierop niet goed antwoord. De set overwinning van 16-25 werd overtuigend afgesloten door een sprongservice van Isabelle van Overdijk, welke de net rand raakte en zo voor de neus van een ODI-speelster op de grond viel.

In de vierde set leek Bladel alles al gegeven te hebben in de eerste drie sets, waardoor ODI volledig in hun spel kwam. Dit resulteerde tot een 25-5 set overwinning voor ODI.
De volgende wedstrijd zal door de dames van Bladel 1 gespeeld worden tegen Nuvo’68 Dames 1 op 10 november om 17:00 in Nuenen.