Dames 1 – Peter Peters/TSR DS1 19-01-2019

Bladel – 19 januari 2019.
Door Malou van Gorp

Met zeer enthousiaste vervangster coach Colinda Smits aan de zijlijn, ging Bladel dames 1 de strijd aan. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden was nu het doel om lekker vrijuit met geen vaste basis te spelen. Dit betekende onder andere voor Lieke van den Corput dat zij de kans kreeg om de middenpositie te veroveren. Dat deed ze met volle overtuiging!

Ondanks diverse vernieuwingen in de opstelling startte de dames van Vc Bladel set 1 gelijk met rustig en gecontroleerd spel. Als team werden alle facetten van volleybal met vertrouwen verzorgd. Er ontstond een gelijkwaardige strijd tussen beide teams die Peter Peters/TSR uiteindelijk nipt won met 23-25.

Na hard werken in set 1 namen de dames van Vc Bladel geen genoegen met deze uitslag. In set 2 lag de service-pass goed en werd er direct gescoord uit de afwisselende set-up’s. Set 2 werd in volle overtuiging binnengehaald met 25-17. In set 3 was de strijdlust tussen beide teams wederom zeer hoog. Op een setstand van 21-24 scoorde Isabelle van Overdijk 6x met haar uitstekende service en pakte Vc Bladel deze set met 26-24.

In set 4 Karen van Gompel kon meerdere malen in lobslag scoren en wist zelfs binnen de 3m het gat te vinden. Toch verloor VC Bladel, door enige communicatie fouten, deze set met 21-25. Dit betekende dat er op de late avond nog een 5e set gespeeld ging worden. De dames van Vc Bladel waren niet van plan om na al het harde werken deze wedstrijd nog uit handen te geven en in volle overtuiging met 15-11 werd dan ook set 5 gewonnen.

De volgende wedstrijd van Vc Bladel DS 1 wordt gespeeld op zaterdag 26 januari om 17.00u in Budel tegen Ledub DS3.