Dames 1 – Skunk DS1 09-02-2019

 In Wedstrijdverslag

Veghel – 9 februari 2019.
Door Chantal van der Velden – van Laarhoven

Na een ontspannende wedstrijdvoorbereiding op vrijdagavond waren de dames van VC Bladel erop gebrand om een goede prestatie neer te zetten tegen de nummer één van de ranglijst.

Onder leiding van trainer/coach Teppy van Sambeeck werd er sterk begonnen aan de eerste set. Spelverdeler Noor Oosterkamp kon door een stabiele pass midden-aanvalster Malou van Gorp goed bedienen. Hierdoor kwam de verdediging van VC Skunk behoorlijk onder druk te staan. Het werd een spannende set die lang gelijk op ging, maar op het eind net niet kon worden binnen gehaald door VC Bladel: 25-23.

De dames wisten dat er iets te halen viel en begonnen wederom sterk aan de tweede set. Isabelle van Overdijk speelde een fantastische wedstrijd in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Ondanks de sterke verdedigende acties van de libero van Skunk konden de dames van VC Bladel steeds meer de gaten vinden in het veld van VC Skunk. Een set die zeer gelijk op ging en erg spannend was werd uiteindelijk toch beslist in het voordeel van VC Bladel: 30-32!!

De spanning bleef aanwezig in set 3. Lenne van Gompel wist regelmatig voor het blok door te scoren. De coach van VC Skunk werd steeds nijdiger op zijn eigen team omdat ze bij vlagen niet de bal wisten te scoren. Helaas konden de dames niet hetzelfde resultaat neerzetten als in de tweede set waardoor VC Skunk deze set wist te winnen met 26-24.

In de laatste set was de scherpte van de vorige sets niet meer aanwezig. Onnodige fouten en miscommunicatie zorgden ervoor dat het niveau niet meer voldoende was om de wedstrijd in het voordeel van VC Bladel te beslissen: 25-17.

Ondanks dat deze wedstrijd werd verloren met 3-1 hebben de dames van VC Bladel een prestatie van formaat laten zien. Het team dat nog niet lang in deze samenstelling volleyt laat iedere wedstrijd groei en vechtlust zien. Je kunt ze aanmoedigen aanstaande zaterdag om 18 uur in Bladel tegen Nuvo ‘68.

Start typing and press Enter to search