Dames 1 – SOMAS/Activia DS 5 01-02-2020

X-Sport/VC Bladel dames 1 komt met de schrik vrij tegen Somas Activia dames 5.

Om aansluiting te houden bij de nummer 1 van de ranglijst en boven de nummer 3 te blijven was het noodzakelijk om punten te pakken tegen de dames van Somas Activia. Een zware kluif, aangezien bij de vorige ontmoeting Somas Activia de winst wist te pakken.

De dames van VC Bladel begonnen scherp aan de wedstrijd. Ballen die al als verloren werden beschouwd konden op prachtige wijze door Isabelle van Overdijk in de wedstrijd gehouden worden. Door als collectief veel energie in de wedstrijd te steken werd de eerste set met een stand van 25-20 binnengehaald. De dames van Somas bleven echter onverstoorbaar doorgaan en konden in de tweede set al snel een gaatje slaan. Door slordigheden in de aanval en in de service moest deze set als verloren worden beschouwd; 23-25.

Deze tendens zette zich voort in de derde set. Al snel keken de dames van VC Bladel tegen een zeer grote achterstand aan. Gelukkig hield Lieke van de Corput het hoofd koel en maakte een aantal prachtige blokkades en harde aanvallen waarmee de achterstand langzaam werd omgedraaid in een voorsprong: 26-24. Ook nu gaven de dames van Somas niet op, de vierde set werd relatief makkelijk weggeven omdat de dames van VC Bladel geen antwoord hadden op de middenaanvallen van Somas: 17 -25.

Deze wedstrijd moest en zou gewonnen worden. Door scherp aan de laatste set te beginnen kon al snel een klein kussentje worden opgebouwd. De dames van Somas sputterden nog even tegen maar moesten uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in VC Bladel dames 1 nadat deze wedstrijd fraai beëindigd werd door een ace: 15-13. Uitslag: 3-2.

Zaterdag 8 februari om 12 uur is de volgende (uit) wedstrijd tegen Hajraa DS 2 in de sport hogeschool te Eindhoven. Tot dan!