Dames 1 – VC Riethoven DS1 13-04-2019

Bladel – 13 april 2019.
Door Isabelle van Overdijk

Op zaterdag 13 april konden de dames van Bladel ontspannen beginnen aan de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de laatste op de ranglijst, VC Riethoven Dames 1. De laatste wedstrijd van trainer/coach Teppy van Sambeeck moest wel gewonnen worden, hoewel de 4e plek op de ranglijst was veilig gesteld.

In de eerste set kwam Bladel moeilijk op gang. Het spelletje was enorm traag en het tempo moest daarom versneld worden. Dit lukte enigszins maar desondanks liep het gelijk op. In de 2e helft van de eerste set moesten de dames van Bladel een tandje erbij zetten en dat resulteerde uiteindelijk in een setstand van 25-18 voor Bladel.

Met een sterke service van Chantal van der Velden begonnen de dames van Bladel aan de tweede set. De overtuiging was er, dus er konden mooie aanvallen gecreëerd worden. Met een aantal ‘killblocks’ van Lieke van de Corput hadden de dames van Bladel ook de tweede set binnen gesleept, 25-13.

In de derde set viel al gauw een speler van Riethoven uit door een enkelblessure. Dat bracht de dames van Bladel niet van de wijs en speelden sterk door. Door een sterke servicepass van (inval)libero Lenne van Gompel konden door spelverdeler Noor Oosterkamp veel spelers de kans krijgen om te laten zien wat ze in huis hadden. De set werd gewonnen door Bladel, 25-13.

Met het doel om de tegenstander onder de 10 te houden, begon VC Bladel D1 aan de laatste set van het seizoen. Dit lukte aardig, maar het doel was niet geheel behaald. De vierde set werd gewonnen door Bladel met 25-10, waarmee de laatste wedstrijd overtuigend met 4-0 werd gewonnen.