Heren 1 – Bravo HS1 08-12-2018

Heren VC Bladel koploper af.

Westerhoven – 8 december 2018.
Door Marc van der Velden

Na negen winstpartijen op rij waren de volleyballers van VC Bladel erop gebrand om hun ongeslagen status een vervolg te geven in de uitwedstrijd in Westerhoven tegen directe concurrent Bravo H1. Vol verwachting nam het meegereisde publiek zitting op de volgepakte tribune en de wedstrijd ging van start. De mannen van Bravo strooiden direct kwistig met diepgeplaatste services waar de volleyballers van Bladel het antwoord schuldig op moesten blijven. De staf van VC Bladel probeerde het team wakker te schudden door te vluchten in een time-out, maar de Sinterklazen uit Westerhoven gaven ook in het vervolg van de set niks cadeau en de Zwarte Pieten uit Bladel raakten nog steeds geen pepernoot: 25-11 voor Bravo.

Met het schaamrood op de beroetveegde kaken besloten de mannen van Bladel om het over een ander boeg te gooien. De Regenboog Piet (tevens aanvoerder) werd in het veld gebracht om de passing te versterken en ook de Klomp Piet kreeg zijn kans om de gevreesde middenaanval van Bravo af te blokken. Deze wissels pakten goed uit en lange tijd ging het gelijk op. Bij 22-21 in het voordeel van Bravo had de diagonaalspeler van Bladel de kans om de stand weer gelijk te brengen. Door slim via de handen van de blokkering de bal uit te spelen meende hij het punt gemaakt te hebben, maar daar dacht de scheidsrechter van dienst anders over. In de daaropvolgende rally gebeurde precies hetzelfde: weer had de scheidsrechter de vermeende touchébal niet gezien. De set ging met 25-22 naar Bravo.

In het vervolg van de wedstrijd kwamen de gedesillusioneerde spelers van VC Bladel er niet meer aan te pas. De middenaanval van Bravo scoorde er ondertussen lustig op los. Drie kaatseballen in het net later was de wedstrijd gespeeld: 4-0 voor Bravo. Daarmee is de spanning in de eerste klasse D weer volledig terug met beide teams op 37 punten na 10 wedstrijdrondes.

Op 22 december is de laatste wedstrijd voor de winterstop. VC Bladel heren 1 bindt dan in sporthal X-sport de strijd aan met de matadoren van VC Verrekijker/ODI, aanvang 18.00 uur.