Heren 1 – Hajraa HS 3 26-10-2019

VC Bladel HS 1 is uit op Revanche

Zaterdag 26 oktober stond VC Bladel HS1 Tegenover het altijd lastige Hajraa. Ondanks dat Bladel geplaagd is door blessures en afwezige is het weer gelukt om met een sterkt team in Eindhoven te verschijnen. Met aanvallende versterking van oudgediende Sjorsziade kon Bladel de strijd aangaan tegen de studenten van Hajraa om de punten mee naar Bladel te nemen.

Ondanks het vroege tijdstip begon Bladel sterk aan de wedstrijd. Zonder echt sprankelend spel, liep Bladel snel uit naar een grote voorsprong. Deze voorsprong wisten de mannen uit Blaal vast te houden en uiteindelijk werd de set gewonnen met 16-25.

De tweede set liep voor Bladel een stuk moeizamer. Het leek erop dat de studenten van Hajraa hun kater aan de kant hadden geschoven en begonnen te volleyballen. Het lukte Bladel maar niet om een voorsprong te pakken zoals in de eerste set. Ook wissels om een gat te forceren met de service hadden geen succes. Uiteindelijk resulteerde dit in een spannende eindfase van set 2. Helaas werd deze set nipt verloren met 25-23.

De derde set begon hetzelfde als de tweede set. Het lukte Bladel om af en toe een gat van een aantal punten te pakken, maar helaas gaf het deze punten steeds weer terug. Uiteindelijk nam Bladel een sterke eindsprint en dit resulteerde in de winst van de derde set. Het scorebord gaf uiteindelijk 20-25 aan.

Voor de vierde set lag het strijdplan klaar. Vol gas en zorgen dat de winst mee naar Bladel ging. Helaas wilde de studenten hier niet aan meewerken. Hajraa begon goed aan de vierde set en stond binnen no time op geruime voorsprong. Een vervelende blessure voor de tegenstander aan het eind van de vierde set kon de set ook niet keren. Uiteindelijk stond er 25-16 op het bord en was Bladel dus gedoemd op het spelen van een alles beslissende vijfde set.

Voordat de vijfde set kon beginnen moest eerst de scheids worden vervangen. Blijkbaar was de wedstrijd zo heftig dat de eerste scheidsrechter (die heel de wedstijd op zijn stoel had gezeten) een blessure had gekregen aan zijn knie.

Ondanks de scheidswissel, begon Bladel sterk aan de vijfde set. De eerste 5 punten waren voor Bladel, dus wilde Hajraa graag een time-out. Jammer genoeg kwam Hajraa na de time-out goed in hun spel en wist het net zo snel het gat weer te dichten. De studenten merkte dat Bladel het moeilijk had en liepen snel uit tot 13-8. Bladel bleef vechten en kwam terug tot 14-13, maar helaas speelde Hajraa een goed punt en gaf het scorebord 15-13 aan.

Na dit nipte verlies is Bladel HS1 uit op revanche en daar hoeft het ook niet lang op de wachten. De volgende wedstrijd is namelijk weer tegen Hajraa HS3. Zaterdag 2 November om 18:30 staat Bladel opnieuw tegenover de studenten van Hajraa in het X-sport te Bladel. Nu met het thuis publiek erachter zal er uiteindelijk een hele andere eindstand op het scorebord staan.