Heren 1 – Hajraa HS4

Bladel – 24 november 2018.
Door Jöel Nolten

Op 24 november treedt heren 1 van VC Bladel aan tegen de Eindhovense studenten van Hajraa. VC Bladel is bezig aan een erg goede reeks dit seizoen met enkel nog overwinningen en heeft de laatste 2 wedstrijden zelfs zonder puntverlies afgerond. Met een eerste plek in de tas en een voorsprong op de directe concurrenten wordt de blik echter consequent niet naar een eventueel kampioenschap gericht maar kijkt men van wedstrijd tot wedstrijd.
Hajraa staat daarentegen stijf onderaan en dat leidt natuurlijk tot een hoop speculaties vooraf. Is het een nieuw team wat elkaar nog moet vinden? Is de Eindhovense studielast te hoog geworden? Is er sprake van vuile lucht in de Eindhovense kroegen? Veel vragen waarop VC Bladel een antwoord op hoopt te verzamelen.

De eerste set begint VC Bladel echter niet scherp. Veel servicefouten en matige aanvallen maken dat de vele toeschouwers niet bijzonder veel te genieten hebben. Dat Hajraa net zo slecht uit de startblokken komt maakt het voor de toeschouwers niet beter en het duurt tot een stand van 9-8 tot de Bladelse mannen een voorsprong weten te pakken. De set wordt uiteindelijk binnengetrokken met 25-15 door iets degelijker spel aan Bladelse zijde waarbij de kilo-ballen het verschil maken: geplaatste ballen met een dosis mazzel waarvan de tranen je in de ogen springen.

De tweede set lukt het Bladel niet het spelniveau te verbeteren maar lukt dit bij Hajraa wel. Tot aan 13-13 gaat het gelijk op maar daarna loopt Hajraa iets uit. Het is de mentale veerkracht van Bladel waardoor het alsnog spannend wordt maar uiteindelijk geeft Bladel de set uit handen met 23-25. De derde set is eveneens spannend en gaat tot het einde gelijk op. Dit keer valt de set aan de kant van Bladel met 25-23.

De vierde set klinkt de lokroep van het Bladelse verenigingsfeetje door de sporthal. De Bladelse mannen beginnen beter te serveren en met name de Bladelse Viking Bas Jansen maakt indruk met zijn sprongserve waardoor de set snel wordt afgesloten. De 3-1 zege houdt Bladel bovenaan de ranglijst en de blik wordt gelegd op de volgende wedstrijd: op 8 december is VC Bravo de tegenstander en in de tussentijd zullen uw helden op volle kracht gaan trainen.