Heren 1 – Skunk HS 2 11-01-2020

VC Bladel Heren 1 laat kansen liggen en verliest kansloos van Skunk Heren 2.

Na de wedstrijd zit je te kijken naar Oranje vrouwen tegen Duitsland, het lijkt op de wedstrijd die wij daarvoor hebben gespeeld. Oranje mag soms een klein beetje ruiken en krijg spaarzame kansen maar laat deze allemaal onbenut.

Vanaf het eerste moment worden we in de service-pass onder druk gezet. Wegens omstandigheden beginnen we zonder libero maar dat mag geen excuus zijn, service pass is voor de bal willen gaan. We komen niet in de wedstrijd en zien de tegenstander steeds vrijer spelen. De eerste set krijgen we kansen maar deze worden niet benut. Als je voor ballen bovenhands in het blok speelt of voor bij een éénmans blokkering niet weet te score weet je dat je in deze klasse “de sjaak” bent. Helaas de eerste set werd het 25-22 voor de thuisploeg uit Veghel.

Nieuwe set nieuwe kansen zou je zeggen maar helaas de afspraken in vooral de verdediging worden niet nagekomen en lopen vanaf moment één achter de feiten aan. De tegenstander serveert goed en wederom de service pass hapert aan zonder kant. 25-15 voor de heren uit Veghel.

Met veel verschillende wissels waarbij onze dank uit gaat naar Gijs, Renee & Mark die vanuit heren 2 bij ons aan wilde sluiten proberen we het tij te keren maar ook in deze set mag het niet baten. Meer dan een dolletje met de tweede scheids die vond dat onze aanvoerder leek op onze spelverdeler kwam het niet. Met 25-20 gaat ook de 3 de set naar Skunk.

Hopen op dat laatste puntje om toch met iets naar huis te gaan was de opdracht van set 4! We lopen de hele set een punt of 3 a 4 voor maar op het einde zie je toch de onrust in de ploeg toeslaan. De pass loopt niet geheel lekker en op dat moment missen we het scorend vermogen om de wedstrijd te beslissen. Hard gewerkt maar helaas zonder resultaat gaat ook deze set met 30-28 naar de mannen uit Veghel.

Werk aan de winkel om komende week te zorgen dat de pass nauwkeuriger terecht komt bij de spelverdeler en we in staat zijn om de kansen wel af te maken tegen Polaris H2. Deze wedstrijd is komende zaterdag om 20.00 in X-Sport te Bladel tot dan!