Heren 1 – Spirit HS1 23-02-2019

Bladel H1 gunt Spirit (Rosmalen) een puntje

Rosmalen – 23 februari 2019.
Door Remco Stalpers

Lekker rossen en nergens om malen! Het hadden gevleugelde woorden kunnen zijn van onze inspiratieman. Helaas, de eer het team op te laaien voor de wedstrijd viel vandaag een verraste, onvoorbereide en net van ziekte herstelde Dokter ten deel. Deze bazelde een wat zwak excuus voor aanmoediging voor zich uit, waarmee de trend voor de eerste set wel gezet was. Spirit baatte het thuisvoordeel, spelend met de bekende vieze blauw-gele wedstrijdbal maximaal uit. Dat wil zeggen, ze stonden lang voor. Helaas voor hen waren ze niet opgewassen tegen een vernietigende servicebeurt van Zeef 2.0, die hiermee ruimschoots compenseerde voor net- en andere fouten. De eerste set werd binnengesleept.

Het toch wat ondermaatse spel van onze Blalinesen zette zich door in de tweede set, mogelijk door deze overwinning gesterkt in het idee dat minimale inzet kennelijk genoeg was voor winst. Deze laffe houding werd afgestraft met wissels, zodat de bankzitters konden laten zien hoe het zou moeten. Helaas kwam het, ondanks verwoede po gingen van zelfs de scheidsrechter de set tot het uiterste te rekken, net wat te kort. Zoals de titel al aangaf, bleef het 2de punt bij de thuispartij.

Vanaf de 3de set is het dan echt menens. De Bladelaren slaan hun vleugels uit en de ballen fors tegen de grond. Series lastige services van o.a. nu volop herstelde en geconcentreerde Dokter, een muur aan het net waar menig wereldleider (Trump, Maduro) jaloers op is en de punten stromen binnen.

In de vierde set weten de Bladelingen dus goed hoe het moet. Er is ruimte voor creativiteit in de opstelling, pre-pensionado Sjorsjade laat zien ‘hoe men het vroeger deed’ op midden, Zeef 2.0 mag extra oefenen op de diagonaal en rainbow warrior/captain Kilo komt de basis weer versterken. Alleen maar successen, schitterend volleybal en slechts de vriendin van onze Italiaanse connectie op de bank om het tegendeel te beweren. Winst voor Bladel. Onze helden zullen een weekend genieten van welverdiende rust en de zwijnen mogen weer aantreden op menigeen Carnavalsfeest. De volgende wedstrijd zal zijn op 9 maart tegen VC-Verrekijker/ODI in de ons zeer bekende (van) Beers Arena