Heren 1 – Udenhout HS 1 01-02-2020

VC Bladel heren 1 laat wederom de kans liggen op kostbare punten

1 februari stond voor heel VC Bladel in het teken van de altijd gezellige Winter Barbecue. Maar voordat het vlees op de barbecue kon, stond voor VC Bladel H1 eerst de wedstrijd tegen de nummer 2 Udenhout HS1 op het programma. De uit wedstrijd was redelijk kansloos verloren maar we gingen er alles aan doen om kostbare punten in Bladel te houden. Ook was het de laatste thuis wedstrijd voor onze geliefde aanvoerder Joël Nolten.

We begonnen de wedstrijd sterk. We konden genoeg druk geven waardoor Udenhout moeite had om tot goede aanvallen te komen. Hierdoor ging het lang gelijk op. Helaas Had Udenhout twee lange service reeksen waardoor ze aan het einde van de set alsnog ruim uitliepen en de set eindigde in 15-25 voor Udenhout.

De tweede set ging wederom gelijk op. Alleen deze set lukte het ons om ook een aantal belangrijke service reeksen neer te zetten waardoor we in set 2 bij Udenhout bleven. Tot het eind ging het gelijk op en uiteindelijk stond het 24-24. Beide teams kregen meerde set points. En ondanks dat onze spel verdeler Pieter Weijs met gevaar voor eigen leven(hand) een prachtig ‘kill block’ neerzetten met één hand lukte het ons maar niet om het beslissende set point te maken. Uiteindelijk lukte het Udenhout wel om het set point te maken het eindigde de set in 29-31.

De derde set begon fantastisch voor Bladel. We maakte meteen de side-out waardoor wij konden gaan serveren. Het lukte Udenhout maar niet op de service onder controleren te krijgen. Met behulp van een paar goede blokkeringen begonnen we de set met een 8-1 voorsprong. Udenhout wist even niet hoe ze de punten moesten maken. Deze voorsprong wisten we gemakkelijk uit te breiden, met wederom een perfect ‘kill block’ met één hand van Pieter Weijs, naar 17-8. Hierna ging Udenhout weer volleybal en wij wisten niet meer hoe we de punten konden maken. Langzaam kwam Udenhout dichterbij en de angst sloop er in om deze set alsnog te verliezen. Uiteindelijk lukte het Udenhout om de achterstand in te halen en alsnog de set te winnen met 23-25.

Ondanks het pijnlijke verlies van de derde set was het beeld van de vierde set niet anders. Bladel kon goed mee met het niveau van de nummer 2 Udenhout. Bladel wist ook deze set goed mee te gaan naar de 20 punten. Maar helaas lukt het weer niet om deze set over de streep te trekken en word de set met 21-25 verloren.

Ondanks de 4-0 verloren wedstrijd tegen Udenhout waren de meeste spelers van Bladel positief. Dit niveau moeten we alle wedstrijden laten zien en dan komen de punten vanzelf. Het verlies heeft de feeststemming tijdens de Winter Barbecue in iedere geval niet vermindert.

Nu hebben we een weekje rust om op woensdag avond 12 februari af te reizen naar Den Dungen. We zullen daar de strijd aan gaan tegen HLB Van Daal/DS HS 3. We zullen er weer alles aan doen om punten mee terug te nemen naar Bladel!!!