Heren 1 – VC Bravo HS1 30-03-2019

Bladel – 30 maart 2019.
Door Joël Nolten

Het was een bijzonder warme zaterdagavond toen de heren van VC Bladel aantraden tegen de nummer 1 in de competitie, VC Bravo. Het was met name binnen bijzonder warm omdat de airconditioning was uitgevallen waardoor men tegelijkertijd kon genieten van zowel een boeiende wedstrijd als een Turks stoombad. De nummers 1 en 2 van de competitie is er beiden veel aan gelegen om te winnen: Bravo kan deze wedstrijd kampioen worden, Bladel wil promoveren én revanche voor de verloren uitwedstrijd tegen Bravo.

De eerste set begon Bladel sterk en stond al snel een 8-3 voorsprong op het bord. Er werd geconcentreerd gespeeld en met name serverend werd veel druk gelegd waardoor Bravo veel over de buitenkanten moest spelen. Langzaam maar zeker kwam Bravo echter meer in de wedstrijd en liep de Bladelse voorsprong terug. Bij 20-20 kon de set beide kanten op maar viel deze met 22-25 naar de bezoekers.

De tweede set werd de blokkering beter dichtgezet waardoor Bladel een voorsprong opbouwde en niet meer weggaf. Tom van Kleij zorgde ervoor dat Bravo twee keer moest aanvallen om de bal één keer over het net te krijgen en sterkhouders Bas Jansen en Joël Nolten wisten veelvuldig de resterende ballen binnen te slaan. Een 25-20 winst was het gevolg.

Einde tweede set kwam Roel van Beers het veld in om niet meer weg te gaan. Vooraf wat onzeker vanwege zijn recente blessure wist de herrezen feniks een aanvullende impuls toe te voegen aan de wedstrijd, al speelde hij naar eigen zeggen slechts op 90%. Neemt niet weg dat de derde set een stuk slordiger verliep en deze met 17-25 verloren werd. Dit werd de vierde set ruimschoots gecompenseerd. Bladel was veruit dominant en zette een waanzinnige 14-1 voorsprong op het bord door serverend en blokkerend veel druk te zetten. Bladel nam een klein beetje gas terug om de set comfortabel te pakken met 25-18.

De vijfde set wist VC Bladel helaas niet de winst te pakken. Het bleef lang stuivertje wisselen maar uiteindelijk ging de set met 12-15 naar de bezoekers. Hierdoor is VC Bravo verdiend kampioen geworden maar hebben de Bladelse strijders de tweede plek ook nog in eigen hand. Met nog twee cruciale wedstrijden op het programma wordt het een enerverend einde van de competitie.