Heren 1 – VC Volt HS 2 19-10-2019

VC Bladel HS 1 pakt weer een punt

Zaterdag 19 oktober speelde het gepromoveerde VC Bladel HS 1 tegen VC Volt HS 2. De Bladelnaren en de mannen uit Beers, niet te verwarren met van Beers, moesten vroeg uit de veren aangezien deze wedstrijd om 14:00 wintertijd gehouden werd. Waar sommige ter voorbereiding bij een nog dichte sporthal stonden waren anderen zo slim om wat verse worstenbroodjes in de maag te leggen. Met in gedachte, bij zeef althans, dat we tegen Volley2B zouden spelen begonnen we de wedstrijd.

De aanvang van de wedstrijd liep stroef aan de Bladelse zijde. Het was niet bekend of dit kwam door de thuis aan de stekker opgeladen spelers van Volt of doordat de worstenbroodjes nog niet verteerd waren. Hoe dan ook, het telbord gaf 13-25 aan en dus had VC Volt de eerste set binnengehaald.

Set 2 begon Bladel sterk en leek het erop dat ze het tempo van VC Volt hadden evenaart. Toch wist Volt nog veel punten te pakken in enkele moeilijke rotaties. Daarmee hadden zij de voorsprong significant vergroot en kon Bladel het verschil niet meer goed maken richting het einde. De spel resulteerde in een setstand van 21-25.

Nu het voltage eraf was voor de uitspelende partij en de mannen van Bladel meer weerstand begonnen te leveren waren kansen vergroot. Deze set werden ook de benodigde wissels uitgevoerd, zo mocht van Beers zijn vliegkunsten als middenaanvaller vertonen en Gijs Panken (bijnaam zal spoedig ontstaan) zijn serves loslaten op de spelers van Volt. Desondanks de verbeterde, nu excellente sfeer, eindigde set 3 met een stand van 19-25.

Zoals enig oplettende lezer al weet was daar gelukkig set 4 om de mannen van Bladel toch met enig goed zelfgevoel door te sturen naar de volgende wedstrijd. De laatste set werd terecht gewonnen door impressief krachtig spel. Met 25-19 op het bord werd het eindsignaal gegeven door de bijna foutloze scheidsrechter Thom Spooren.

Zaterdag 26 oktober zal VC Bladel het opnemen tegen Hajraa HS 3, die momenteel de 10e plaats in het klassement bezet houd. De wedstrijd zal om 13:00 gespeeld worden in het studentensportcentrum in Eindhoven.