Heren 1 – Volley2B HS 2 16-11-2019

Op een herfstachtige zaterdagmiddag ontvangt VC Bladel’s eerste herenteam de heren van Volley2B. Volley2B staat met enige afstand onderaan terwijl de Bladel de laatste weken juist goed presteert. Een goed uitgewerkt strijdplan zou dus moeten kunnen leiden tot een overwinning, al ontbreekt Marco Ciriaco aan Bladelse zijde en zijn René Klomp en Joris Raaijmakers aan de selectie toegevoegd.

De eerste set begint Bladel wat stroef aan de wedstrijd. De vrijdagavond heeft bij sommigen zijn sporen achtergelaten en dat leidt tot onnodige fouten. Een servicereeks én een hoop aanvullende punten van middenman Paul Vosters brengt verlichting waarna Bladel de tegenstander serverend onder druk houdt en de set eenvoudig uitspeelt.

Na de 25-18 begint Bladel wederom stroef aan de tweede set met diverse onnodige fouten in de opslag, aanval en passing. Het wil nog niet echt vlotten en de tegenstander laat zien dat het thuis hoort op dit niveau. Het gaat gelijk op tot de stand van 15-16 naar 16-23 loopt. Een uiterste krachtinspanning van Bladel ten spijt, de set gaat helaas verloren met 22-25.

Aan de hand van de buitenaanvallers begint het in de derde set aan Bladelse kant dan toch te lopen. Roel van Beers maakt wederom reclame voor zijn schoenfabrikant door ontzettend hoog de lucht in te springen. Hiermee zet hij een aantal keer de 3 meter lange middenman van de tegenstander te kijk door simpelweg hoger te rijken en de duels aan het net te beslissen. Ook Joël Nolten laat zien waarom hij tot man of the match wordt uitgeroepen door passend de ballen netjes te brengen en met alle mogelijke variaties de bal te scoren. De matchbal was dan ook aan hem goed besteedt. Zonder problemen wordt de wedstrijd uitgespeeld met 25-21 en 25-22 waarna de kantine wordt opgezocht.

Volgende week staat een wedstrijd tegen koploper Udenhout op het programma. Tot dan!