Heren 1 – VVC Vught HS 1 09-11-2019

Heren 1 nog zoekende naar routine maar is het lek te boven.

Heren 1 van VC Bladel trad afgelopen zaterdag 9 november aan tegen de VVC Vught. Bladel op dat moment nog nummer 10 van de rangrijst en Vught nummer 4. Op papier een gelopen race voor Vught maar in de praktijk een kraker van een wedstrijd die Vught wint met 3-2.

Met de winstpartij van de week ervoor nog in het achterhoofd leek het lek boven te zijn in Bladel. De sleutel tot succes zat hem deels in de voorbereiding. Bij de voorbijgaande wedstrijden was de voorbereiding niet altijd optimaal. Dus nam Heren 1 dit keer de keuze om goed beslagen te ijs te komen en ruim een uur voor aanvang zichzelf te melden bij de uitbater van de sportkantine in Vught en de monden nog te bevochtigen met een kopje koffie en thee. Tot zover zo goed. Heren 1 is echter nog opzoek naar routine en vastigheden als kersverse promovendus. Dus moest Bas alias ‘De Zeef’ zijn naam natuurlijk eer aan doen door zijn sportbroekje te vergeten. Gelukkig voor bracht teamgenoot Roel uiteindelijk hulp door toevallig nog een extra sportbroekje in zijn sporttas te vinden. Toen iedereen goed en wel aangekleed, ingesmeerd en ingetapet was konden de heren zichzelf verplaatsen naar het strijdtoneel in de zaal.

De gigantische en zelfs internationale fanclub van VC Bladel zat klaar voor de start van de eerste set. Helaas bracht de eerste set niet het vermaak en smaak dat het meegereisde publiek had gehoopt. De heren van Vught vuurde voortdurend scherpe services af op de passende lijn van Bladel. Waar ze de grootste moeite mee hadden. Daarnaast had Vught een dubbele vooruitgeschoven post gecreëerd in een sterk spelende spelverdeler en mid-aanvaller. VC Bladel kreeg er te laat pas grip op en verloor de openingsset met 25-14.

De tweede set gaf het publiek dat waar ze recht op hadden. Twee ploegen hard strijdend voor de punten en een Bladel dat speelde vanuit eigen kracht en structuur. De gegeven bevelen van bevelhebster Colinda werden met precisie uitgevoerd en er werd gevochten voor elke bal. Waardoor Bladel heel de set een lichte overhand hield en uitbouwde tot een verdiende 22-25 overwinning.

De heren van Bladel hadden de routine te pakken en consolideerde hierop voort gedurende de 3de set. Hetzelfde zevental werd weer ter strijden gestuurd door de coach van Bladel. Daar waar de coach van Vught zichtbaar aangeslagen was door het vertoonde spel van Bladel uit de vorige set. Desondanks stuurde ook zij hetzelfde zevental het slagveld in van set drie. Set drie werd gekenmerkt door vlagen van superieur spel en smerig kneutertje hard werken voor elke bal door beide teams. In beide gevallen trokken de heren van Bladel vaak aan het langste eind en werden de punten met gigantische euforie gevierd. Na een bloedstollend slotstuk konden de mee overgevlogen groupies van ‘Chico” Marco feesten en hard op de toeter blazen, want VC Bladel won de set met 26-28.

Helaas, zoals elk jaar de NS in de stress schiet en al het treinverkeer plat legt wanneer het eerste sneeuwvlokje valt, legde ook VC Bladel de passie, energie en structuur uit de sets twee en drie langs de spelersbank neer en begon het direct rommelig aan de vierde set. De mannen van Vught maakte daar dankbaar gebruik van en bestookte ons netbewakers voortdurend met ballen die door, langs of over de blokkering gingen. Bladel liep hierbij consequent achter de feiten aan en werd met 25-18 verslagen in de vierde set.

In de alles beslissende vijfde set was Bladel weer opzoek naar het eerder vertoonde niveau en vond deze bij vlagen. Heren 1 wist na een kleine achterstand het verschil toch nog te minimaliseren tot een of twee punten maar kon onvoldoende doordrukken om daadwerkelijk een vuist te maken. Met een kantwissel op 8-6 gaven de heren van Vught zichzelf niet meer over en wonnen met 15-10.

Misschien tegenstrijdig maar voor een deel overheerste er wel een tevreden gevoel bij de Bladeljanen. Het lek lijkt boven te zijn en het status quo is beproefd. Voor nu is het zaak om daarop voort te bouwen en de volgende tegenstander Volley2B zaterdag 16 november het vuur aan de schenen te leggen en vanuit ons eigen strijdplan aan te pakken. We nodigen jullie allemaal uit om ons schouwspel te bewonderen.