Heren 1 – Westphal Kozijnen CSS HS1 02-02-2019

VC Bladel Heren 1 schrijft een verdiende overwinning bij na zeer solide partij.

Bladel – 2 februari 2019.
Door Joris Raaijmakers

Dat de tegenstander, CSS Heren 1 uit Rijen, zich had voorgenomen om niet meer dan de noodzakelijke energie te investeren in deze pot bleek al snel: de mannen van Bladel waren al zo lang met de warming-up bezig dat ze dreigden het kookpunt te bereiken toen de tegenstander eindelijk de hal betrad. Na een verder niet al te indrukwekkende opwarming aanval sessie gaf de scheidsrechter het startsein.

Bladel, dat vanwege enkele personele omstandigheden niet kon aantreden in de vaste basisopstelling, had goed nagedacht over de beperkingen die dit met zich meebracht. Verder was coach Huub Senden voornemens om iedereen in deze match speeltijd te gunnen. Deze combinatie leidde er toe dat iedereen zijn (al dan niet nieuwe) rol degelijk trachtte uit te voeren en alle spelers lieten zien scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen. Hierdoor bleek de ondergrens van het presteren zeer hoog te liggen.

Mika Vermaas, die door een blessure bij Pieter Weijs de enige spelverdeler van dienst was, liet zien dat hij het hoge niveau dat hij de laatste tijd op de trainingen haalt ook in de wedstrijd ten toon kan stellen. De dit jaar soms was wisselvallige service pass was goed onder controle, waardoor Mika een zeer goede spreiding kon verzorgen over zijn aanvallers. De tegenstander had het hier moeilijk mee, en moest in de blokkering meer dan regelmatig een gat laten vallen en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt door de buitenaanvallers van Bladel. De keren dat het blok wel werd gedicht wisten de aanvallers van Bladel het de tegenstanders alsnog moeilijk te maken met een goed geplaatste tikbal. Tel daar bij op dat aan Bladelse zijde de service goed liep (vooral op de belangrijke momenten) en de blokkerders juist wel een muur neer wisten te zetten waar geen gaten in vielen.

Voor het wedstrijdverloop betekende dit dat de partijen aan het begin knokten voor de punten en de verschillen niet erg groot werden. Wel stond de partij uit Bladel telkens een paar puntjes voor op de opponent uit Rijen. Eigenlijk draaide de machine bij de thuisspelende mannen zo soepel dat ze op geen enkel moment onder druk hebben hoeven spelen. In de eerste set leidde dit tot een stand van 25-21. In de tweede set wisten de heren uit Rijen 19 punten te behalen voordat Bladel de set won. De derde en de vierde set waren een eenvoudige prooi voor de Bladelnaren: twee keer 25-16.

Het lijkt er op dat de heren uit Bladel die de koppositie zijn kwijtgeraakt na een reeks van maar liefst drie verliespartijen zich weten te herpakken. Aanstaande donderdag, 7 februari, zal hierover uitsluitsel geven, want dan mogen de heren een inhaalwedstrijd spelen in Kaatsheuvel tegen het als 6e geplaatste Condor Heren1. Winnen ze deze partij dan veroveren ze de tweede plaats.