Heren 1 – Westphal Kozijnen CSS HS1 27-10-2018

VC-Bladel HS 1 behoud 1ste plek met 3-2 winst.

Rijen – 27 oktober 2018.
Door Bas Jansen

Afgelopen zaterdagmiddag zijn de mannen van VC-Bladel Heren 1 afgereisd naar het onbekende Rijen. Hier zijn ze de strijd aangegaan tegen de zogeheten opposant Westphal Kozijnen CSS Heren 1.

De eerste paar punten moest er aan de kant van Bladel nog flink geacclimatiseerd worden waardoor beide teams punten wisten te scoren. Na paar minuten speeltijd kwamen de Bladelnaren een beetje op temperatuur en verdwenen de klappertanden waardoor het spel pas echt kon beginnen. Naarmate het eind van de eerste set naderde werd er krachtig en hartstochtelijk gespeeld, waardoor met een stand van 25-14 het eerste punt binnen was.

Set twee liep minder op rolletjes door veel eigen fouten, waardoor de Rijenaren beter in het spel kwamen. Het tij was niet meer te keren, waardoor set twee met 21-25 werd binnengehaald door de thuisploeg.

In set 3 was door stumperig gestuntel van de opposant de achteraf minder goede spelverdeler geblesseerd geraakt en had de jonge snuiter de kans om te laten zien wat hij in huis had. De mannen van Bladel lieten zich gelukkig niet afleiden door de op de bank zittende kermende eerste deler en wisten de set met 25-22 binnen te halen, waarna ze helaas een verlies van de vierde set moesten incasseren. Dit was echter geen reden om de weemoedig te worden, want zoals iedereen wist had de regenboogband-dragende aanvoerder Joël al heel de wedstrijd gespaard voor een bovenmenselijke snoeiharde aanval. Met een goede voorsprong van 8-3 transformeerde we van kant. Toen was het moment nabij, en ook Joël wist dat dit zijn moment van glorie moest zijn. Zoals beloofd kwam daar de magnifieke snoeiharde bal rechtdoor. Het is direct een punt en zo weet Bladel met 15-11 drie punten binnen te halen, waardoor ze boven op het lijstje blijven staan.

Volgende week zaterdag staat er geen wedstrijd op de planning maar woensdag 7 november gaan ze in X-Sport om 21:00 uur weer de strijd aan tegen Condor HS 1.